RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-er har anmeldt partifeller for voldtekt

Foto: Advokatfirmaet Salomon Johansen (Advokatfirmaet Salomon Johansen)
Sist oppdatert:
Mener hun ikke har blitt ivaretatt av partiledelsen.

En kvinne med et tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt, melder NRK. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd etter et valgkamparrangement i begynnelsen av august.

Ifølge NRK ble kvinnen avhørt fredag forrige uke, mens anmeldelsen ble signert tirsdag.

- Det er vanlig at voldtektsofre ikke anmelder en voldtekt med en gang. Det er ofte en prosess man vil gjennom, man ønsker ofte å takle det selv uten å involvere det offentlige, og i denne saken er det snakk om en fornærmet som har en sterk lojalitet til partiet. Det har også vært en grunn til at hun ikke har ønsket å anmelde saken på et tidligere tidspunkt, sier kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, til NRK.

Vet du noe om saken? Tips oss: vaktsjef@nettavisen.no

- Siv Jensen er ikke kjent med saken
Kvinnen er tillitsvalgt i partiet med flere verv. Den ene mannen har sentrale verv i FpU, mens den andre har hatt sentrale verv i partiet, vært kommunestyrerepresentant og stortingskandidat. Begge mennene stiller seg uforstående til anklagene.

Kvinnen skal ha tatt kontakt med partileder Siv Jensen på valgnatta, og stortingskandidat Aina Stenersen den 28. august på e-post uten å ha fått noen personlig tilbakemelding. Kvinnen føler mener hun ikke har blitt ivaretatt på en god nok måte av partiledelsen.

Nestleder Per-Arne Olsen sier imidlertid til NRK at Siv Jensen ikke er kjent med saken.

- Hun har svart på en massehenvendelse. Det sendes ut mange av disse i partilederens navn gjennom valgkampen, og hun har svart på en slik henvendelse, som det står at man ikke skal svare på. Det er altså ikke Siv Jensens mail hun har henvendt seg til. Det har jeg forklart vedkommende, og det hadde hun forståelse for, sier Olsen, til NRK.

- Jeg har levert all informasjon
Aina Stenersen bekrefter overfor Nettavisen at hun mottok en melding fra kvinnen i august.

- Jeg fikk en melding fra kvinnen på Facebook, og den fikk jeg midt på natten. Jeg så av innholdets karakter at dette var noe som organisasjonsutvalget måtte informeres om, så det første jeg gjorde når jeg våknet neste morgen var å levere denne meldingen til organisasjonsutvalget, sier Aina Stenersen, til Nettavisen.

På spørsmål hva hun har å si til at kvinnen ikke føler seg ivaretatt av partiledelsen ber Stenersen Nettavisen ta kontakt med Per Arne Olsen.

- Jeg har levert all informasjon som jeg har fått fra kvinnen, med en gang, til organisasjonsutvalget, sier Stenersen.

FpU-leder Himanshu Gulati ble kjent med saken tidligere i dag. Han beskriver saken som trist.

- Han stiller seg uforstående
Torsdag var han i kontakt med den anmeldte FpU-eren, og sier at han har tar anmeldelsen tungt.

- For han så kom dette som lyn fra klar himmel, og han tar det tungt, sier Gulati til Nettavisen.

FpU-eren har nå valgt å søke om permisjon fra sine verv i partiet.

- Han stiller seg helt uforstående til anklagen, og har også valgt å søke permisjon fra sine verv inntil saken er etterforsket, forteller Gulati.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han ønsker ikke å si noe mer om den anmeldte mannen, utover at han har tillitsverv i FpU.

- Inntil noen er dømt må man også anta at man ikke har gjort noen feil, påpeker Gulati.

- Det er strategisk riktig
Påstanden om voldtekten kommer kun to uker etter valget, men valgforsker ved NTNU, Tor Georg Jakobsen, ønsker ikke å spekulere i om Frp bevisst har forsøkt å legge lokk på saken slik at avsløringen ikke skulle komme midt i valgkampsoppkjøringen.

- Nesten alle partiene har vært igjennom slike saker. Dette handler ikke om politikk og partier, men om mennesker. Det er strategisk riktig å beskytte partiledelsen fra en slik opplysning før valget og det virker jo her som at heller ikke jenta ønsker å skade partiet. Om det er moralsk eller ikke, får noen andre avgjøre, sier valgforsker ved NTNU, Tor Georg Jakobsen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere