Ifølge VG får Frp beholde syv statsråder. Det betyr at de ikke må avgi noen statsråder nå som KrF får innpass i regjeringen.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde (54) blir trolig beredskapsminister, ifølge NRK.

27. mektigste kvinne i Norge

Hun jobber som statssekretær i Olje- og energidepartementet og ble av Kapital i fjor kåret til Norges 27. mektigeste kvinne.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde er hennes ektemann.

Nettavisen har mandag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

- Ny digitaliseringsminister

NRK melder også at det opprettes en egen digitaliseringsminister - til en Høyre politiker. VG meldte tidligere mandag at Nikolai Astrup fortsetter som statsråd, men i et nytt departement. TV 2 skriver mandag kveld at det blir Astrup som får den nye statsrådposten.

I dagens regjering har Høyre ti statsråder, Frp syv og Venstre tre, fordelt på 11 menn og ni kvinner.

Frp har i dag følgende statsråder: Finansminister Siv Jensen, samferdselsminister Jon Georg Dale, eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen, justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara, fiskeriminister Harald Tom Nesvik, olje- og energi minister Kjell-Børge Freiberg og landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Les mer: TV 2: - Nikolai Astrup (H) blir digitaliseringsminister

Les også: Medier: KrFs Ropstad, Bollestad og Ulstein inn i regjering

Flere medier meldte søndag at KrF-politikerne Kjell Ingolf Ropstad, Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad kommer til å tre inn i regjeringen.

- Nikolai Astrup får nytt departement

Det er ventet at de får postene barne- og familieminister, utviklingsminister og landbruks- og matminister. I så fall mister Linda Hofstad Helleland (H), Nikolai Astrup (H) og Bård Hoksrud postene sine.

Dermed blir Solberg-regjeringen utvidet til 22 statsråder.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Hoksrud.

Nettavisen har snakket med Statsministerens kontor (SMK), som mandag ettermiddag ikke vil bekrefte at ekstraordinært statsråd finner sted tirsdag.