RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp fikk stoppet ett bompengeprosjekt

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet har fått stanset ett bompengeprosjekt i endringene til statsbudsjettet som legges fram fredag.

Vedtaket vil spare norske bilister for en halv milliard i bompenger, melder NRK. Det er et bompengeprosjekt langs E134 i nærheten av Seljord som blir stanset.

- Dette er den første veien Fremskrittspartiet fjerner bompengefinansiering på. De rødgrønne har lagt opp til at bilistene skal betale nær en halv milliard i bompenger her, men med Frp i regjering blir dette nå en bomfri vei, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Den 9,4 kilometer lange veien, som får byggestart neste år, hadde den rødgrønne regjeringen planlagt å bygge ut for i alt 535 millioner kroner. Det statlige bidraget skulle kun være på 31 millioner, mens de øvrige 504 millionene skulle betales av bilistene i form av bompenger.

- Og nesten halvparten av disse pengene skulle gått til å dekke innkrevingskostnader og finansieringskostnader for bomselskapet. Det er en meningsløs og dyr måte å bygge vei på, sier Solvik-Olsen til NRK.

Nå skal veiutbyggingen i stedet finansieres i sin helhet gjennom årlige overføringer fra staten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere