RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Frps sosialpolitiske talsperson Erlend Wiborg mener forksjllene i Norge vil øke kraftig dersom SV kommer til makten.
Frps sosialpolitiske talsperson Erlend Wiborg mener forksjllene i Norge vil øke kraftig dersom SV kommer til makten. (Frp)

Frp fnyser av Lysbakken-ustpill: - Forskjellene vil eksplodere med SV i regjering

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets sosialpolitiske talsperson Erlend Wiborg raser over SV-leder Audun Lysbakkens reaksjon på måling om forskjeller i Norge.

- Audun Lysbakken (SV) uttaler i dag til Klassekampen at det er en folkelig uro mellom en økonomisk elite og fattige familier rundt økte forskjeller. Dette får Fremskrittspartiets sosialpolitiske talsperson Erlend Wiborg til å rase:

- Den viktigste forklaringen på at forskjellene øker, er innvandringen til Norge. Om Audun Lysbakken er opptatt av å redusere forskjellene, bør han ta et oppgjør med SVs naive innvandringspolitikk, sier han til Nettavisen.

Wiborg mener forskningen er klar på at innvandring øker de økonomiske forskjellene, og viser blant annet til en rapport fra SSB om barn i lavinntektsfamilier.

- Vi ser at en økning i barnefattigdommen nesten utelukkende skyldes innvandring. SSB-rapporten viser at antallet norske lavinntektsfamilier har gått ned, mens antallet innvandrerfamilier med vedvarende lav inntekt er mer enn doblet i en 10-årsperiode. - Nå må Lysbakken slutte å skylde på regjeringen, og begynne å ta tak i elefanten i rommet: økte forskjeller skyldes først og fremst innvandring til Norge.

Wiborg mener situasjonen i Sverige viser viktigheten av en ansvarlig innvandringspolitikk.

- Her har SV sviktet totalt. Lysbakken sa så sent som i 2015 at Norge bør «se til Sverige» i asylpolitikken . Den sikreste veien til store økonomiske forskjeller og mindre velferd er svensk innvandringspolitikk. Dette er dessverre en politikk Lysbakken og SV fortsatt ønsker for Norge, og trolig vil få gjennomslag for i en SV/Ap/Sp-regjering. Stortingsvalget i høst vil bli ekstremt viktig, sier Wiborg.

SV-leder Audun Lysbakken svarer Wiborg slik:

- Erlend Wiborg bruker halvsannheter og utestemme for å komme bort fra det som er fakta. Antallet fattige unger i Norge er nesten 100 000, det er alvorlig, samme hvor foreldrene kommer fra. Det vi også vet er at fattigdommen øker også i familier uten innvandrerbakgrunn, sier Lysbakken til Nettavisen og legger til:

- Frp har brukt årene i regjering til å gi store summer i skattekutt til den økonomiske eliten, samtidig har de kuttet alderspensjonene, uføretrygden, barnetillegget for uføre og innført egenandeler for brannskadde og amputerte. Det er den virkeligheten Wiborg forsøker å skjule når han snakker om innvandring. SV er ikke for fri innvandring, slik Wiborg gir inntrykk av, men vi er opptatt av at Norge må ivareta sine internasjonale forpliktelser mot folk som er på flukt fra krig. Vi har ikke lagt skjul på at innvandring bidrar til å øke forskjellene, og derfor har vi vært opptatt av bedre integrering, og i motsetning til Frp og Wiborg, så har vi gått imot kutt i norskopplæring og ønsker hardere tiltak mot sosial dumping som rammer arbeidsinnvandrere.

Les også: - Ukritiske tolkninger av meningsløse målinger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere

Mest lest