Frp foreslår alternativ handlingsregel

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Oslo (NTB): Store statlige investeringer i infrastruktur og forsvar bør ikke begrenses av handlingsregelen for bruk av oljepenger, mener Fremskrittspartiet.

21.04.12 11:34

Det går fram av forslag som vil bli presentert på Frps landsmøte lørdag, ifølge Aftenposten. Forslaget skal være et alternativ til dagens handlingsregel.

- Vi skal bruke oljepengene til å investere i landet uten å blåse opp forbruket i offentlig sektor, sier Frps finanspolitiske talsperson Ketil Solvik-Olsen til avisa.

Partiets reviderte handlingsregel innfører et skille mellom statlig forbruk og statlige investeringer. Frp mener det bør være en grense for hvor mye oljepenger som kan brukes på trygder og andre typer forbruk. Men store investeringer i vei, jernbane, forskning, byggeprosjekter og forsvarsmateriell bør være helt løsrevet fra oljeinntektene, mener partiet.

I henhold til dagens handlingsregel skal ikke den årlige bruken av oljepenger over statsbudsjettet overstige 4 prosent av oljefondet over tid. Solvik-Olsen anslår at Frps forslag vil innebære økte investeringer på mellom 20 og 30 milliarder kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.