RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp foreslår flytteforbud for flyktninger

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vil nekte innvandrere uten jobb å flytte til Oslo.

Frp-topp Sylvi Listhaug foreslår at flyktninger som blir bosatt i en kommune ikke skal kunne flytte ut på sju år, melder tv2nyhetene.no. Dersom de bryter flytteforbudet, vil byråden frata dem alle offentlige stønader.

Tall fra SSB viser at tre av ti flyktninger ender opp i Oslo, uavhengig av hvor de blir bosatt når de kommer til landet.

- Jeg mener at det bør settes en begrensning for å flytte til andre kommuner dersom man ikke er integrert og ikke kan skaffe seg en jobb for å greie seg selv, sier Listhaug, byråd for eldre og sosiale tjenester til tv2nyhetene.no.

Hun presiserer at alle som greier seg selv, kan språket og har jobb kan flytte hvor de vil, men synes Norge må bli tøffere og sette større krav for å skjerme de store byene.

Kommuner som mottar flyktninger får i dag et integreringstilskudd på 574.000 kroner over en femårsperiode. Byråden vil øke tilskuddet til sju år for at flere skal bli boende i distriktene, skriver nettstedet.

- Jeg ser at i Oslo og i andre store byer så har vi et problem fordi det er store grupper av personer som delvis lever på siden av samfunnet og som ikke er integrert og som ikke kan språket godt nok. Det er vi nødt til å gjøre noe med, sier Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere