Frp foreslår kraftig redusering i antall politidistrikt

Oslo (NTB): Frp vil kutte dagens 27 politidistrikter til mellom fem og ti. Det vil hindre nedleggelse av lokale lensmannskontor, mener partiet.

15.10.12 10:00

Tirsdag legger Frp fram sitt forslag til nytt partiprogram. Her foreslår partiet blant annet en kraftig omorganisering av politiet.

- Vi vil forsterke lensmannskontorene. Ved å legge ned et visst antall politidistrikt, vil vi frigjøre betydelig politikraft som kan fordeles på de lokale kontorene, sier Per Sandberg, leder av programkomiteen i Frp til NTB.

Dette skal gjøres samtidig som politidirektoratet skal omorganiseres og bygges ned. Frp har sett til Sverige og Finland som nå gjør lignende grep i sin organisering av politiet.

- Store deler av politiet som er utdannet de siste årene har havnet på kontor. Vi må frigjøre flere til den operative delen, og synliggjøre politiet for folk. For å gjøre det, må vi begynne på toppen, mener Sandberg, som også er leder av justiskomiteen på Stortinget.

Han mener politidirektoratet ikke har fungert slik det var tenkt.

- Direktoratet opererer nå som et departement. Vi tror den kompetansen som nå sitter i politidirektoratet kan fordeles ut over det ganske land, og på lensmannskontorene. Fordeler vi den kompetansen vi har i politiet, kan vi hindre nedleggelse av lensmannskontor, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.