*Nettavisen* Nyheter.

Frp fornøyd med innstramminger

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen mener den nye asylavtalen gir innstramminger på asyl- og innvandringsfeltet som er helt i tråd med partiets politikk.

- Jeg er godt fornøyd med de tiltakene som vi nå er enige om. Frp er enig i helheten i avtalen, sa Jensen da resultatet av asylforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre/Frp og støttepartiene Venstre og KrF ble presentert på Stortinget fredag ettermiddag.

Frp er spesielt fornøyd med den nye mottaksstrukturen som skisseres i avtalen, hvor det skal skilles mellom returmottak og integreringsmottak.

Avtalen innebærer et nytt lukket mottakssenter på Trandum og et eget retursenter med høyere sikkerhet og rundt 500 plasser, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Anundsen og Jensen er mindre fornøyd med den delen av avtalen som gjelder asylbarna. Her er partiene blitt enige om at utlendingsmyndighetene i større grad vektlegger hensynet til hva som er barnefaglig forsvarlig.

Partiene er også enige om en engangsløsning for asylbarn som per 30. september 2013 hadde minst tre års oppholdstid i Norge. De skal få opphold, forutsatt at returavtalen trådte i kraft etter at asylsøknaden ble levert eller barnet ble født. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.