RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp fornøyd med sitt møte med byråkratene

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Fremskrittspartiets nye statsråder er fornøyd med å ha blitt korrekt og profesjonelt behandlet av byråkratiet i regjeringskorridorene.

Skeptikere fryktet at byråkrater med sympatier på venstresiden i norsk politikk ikke ville takle møtet med Frp i regjering. Aftenposten har snakket med flere Frp-statsråder. Blant dem er barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Hun overtok et departement som ble styrt av Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Jeg har ikke vært klar over hvor profesjonelt embetsverket er før nå. Fra dag én er jeg blitt møtt med positivitet, nysgjerrighet og høy grad av profesjonalitet, i det eneste departementet som gikk fra å være styrt av SV-ere til Frp-ere, sier Horne.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overtok et Sp-styrt departement.

- Jeg opplever at de var godt forberedt og synes vi har fått til et godt samarbeid. Forslag drøftes med flere utgangspunkter på en opplysende måte, med både plusser og minuser. Jeg synes de er flinke til å komme med konstruktive løsninger, sier Listhaug, som omtaler sine byråkrater som veldig profesjonelle.

Partileder og finansminister Siv Jensen har samme inntrykk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere