RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp fram 8,5 prosentpoeng

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Ikke bare på grunn av innvandringsdebatten, mener Per Sandberg.

Fremskrittspartiet går fram med hele 8,5 prosentpoeng i en ny meningsmåling som Norstat har utført for NRK. Dermed er de tilbake på 30-tallet med en oppslutning på 30,1 prosent nå i mars.

Samtidig går Arbeiderpartiet tilbake 4,1 prosentpoeng. Ap er likevel fortsatt landets største parti med en oppslutning på 31,3 prosent.

Rot fra regjeringen
- Jeg tror ikke det bare er innvandringsdebatten. Vi har både hijabdebatten og blasfemidebatten hvor regjeringen har rotet det til for seg, i forhold til både prosesser og andre ting. Det kan slå ut. Kanskje troverdigheten til regjeringen og enkelte statsråder, til og med statsministeren, nå er nedadgående og også virker inn, sier Fremskrittspartiets nestformann, Per Sandberg, til NRK.

Han erkjenner at når det blir fokus på integrering og innvandringsdebatten, så slår det positivt ut for Fremskrittspartiet.

Til Malmö
Sandberg skal sammen med partikolleger dra til Malmö torsdag kveld. Her skal Frp studere den utskjelte bydelen Rosengård, som Frp-formann Siv Jensen trakk fram som et eksempel da hun snakket om «snik-islamisert».

For de andre partiene er det kun mindre endringer. De to andre regjeringspartiene SV og Sp går tilbake henholdsvis 0,2 og 0,5 prosentpoeng og har en oppslutning på 6,6 og 5 prosent.

Høyre går tilbake 1,7 prosentpoeng til 14,1 prosent. Venstre går tilbake 1,3 til 5,3, mens KrF går fram 0,4 til 5,7 prosent på målingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere