RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Frp fram på hijabbråket

Sist oppdatert:
Etter striden om politihijab er Fremskrittspartiet tilbake på gamle høyder, viser fersk meningsmåling.

Fremskrittspartiet er den store vinneren på en meningsmåling Norstat har utført for Vårt Land i februar. Partiet har styrket sin oppslutning etter uker preget av debatt om politihijab og påstått snikislamisering.

Gamle høyder
Med en oppslutning på 29,4 prosent er partiet tilbake på gamle høyder, vel tre prosentpoeng bak Arbeiderpartiet. Ap går tilbake 2,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 33 prosent.

- Snikislamisering
Målingen er tatt opp mens den nå sykmeldte Knut Storberget (Ap) snudde og puttet hijabuniformen i skuffen og Fremskrittspartiets formann Siv Jensen holdt sin tale om «snikislamisering» og dro fram bydelen Rosengård i Malmö i Sverige som et skrekkeksempel.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, mener hijabdebatten alene ikke kan forklare partets framgang på meningsmålingen.

- Mer enn hijab
- Det er litt tendensiøst å tro at dette har sammenheng med én sak. Vi har en helhetlig politikk, sier han til Nettavisen. Samtidig peker han på at regjeringens håndtering både av hijabsaken og andre stridsemner har svekket de rødgrønne.

- Når regjeringen viser en så total mangel på håndteringsevne både i hijabsaken, Killengreen-saken og i forhold til ytringsfriheten og blasfemiparagrafen, er det ikke unaturlig at velgerne ser seg om etter et troverdig opposisjonsparti, sier Amundsen.

Frp, Venstre og SV fram
På Norstat-målingen går SV 0,4 prosentpoeng fram til 7,1 prosent, mens regjeringskollega Senterpartiet går 1,9 prosentpoeng tilbake til 4,3 prosent. Høyre får en oppslutning på 12,6 prosent, 1,8 prosentpoeng tilbake fra forrige måling. På borgerlig side er det Venstre som opplever framgang. Partiet får en oppslutning på 5,9 prosent, 1,2 prosentpoeng fram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere