RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp fram på TV 2-måling


Knallmåling for Frp på meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2. På bildet: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen.
Knallmåling for Frp på meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2. På bildet: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen. Foto: Ilja C. Hendel (Fremskrittspartiet)
Fremskrittspartiet går fram med 3 prosentpoeng til 12,5 prosent på en måling TNS Gallup har utført for TV 2.

Målingen er gjort etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram, og samtidig med at antall asylankomster til landet har økt. Oppslutningen er den høyeste partiet har hatt siden oktober i fjor, ifølge TV-kanalen.

– Det er veldig hyggelig at Frp går kraftig fram, det tyder på at det er stadig flere velgere som ser at vi får gjennomslag for våre løfter både i statsbudsjettet og innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, sier Frps leder Siv Jensen til TV 2.

Arbeiderpartiet har en stabil oppslutning på 37,9 prosent, ifølge målingen. Høyre går fram til 23,7 prosent (+0,2) og Senterpartiet til 6,3 (+0,5).

Venstre havner under sperregrensen for første gang siden stortingsvalget i 2013. Partiet får 3,7 prosents oppslutning, en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måling, Også Kristelig Folkeparti går tilbake, til 5,3 prosent (-0,6).

Både SV og Miljøpartiet De Grønne er under sperregrensen på målingen, med en oppslutning på henholdsvis 3,8 prosent (-1,2) og 3,4 prosent (-0,6).

Rødt får en oppslutning på 2,1 prosent, noe som er det samme som forrige måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere