Frp gir Ap ansvaret for økt asylstrøm til Norge

Ifølge flere fremtredene politikere i Frp har Jonas Gahr Støre og Ap hovedskylden for økt asylstrøm til Norge.

Ifølge flere fremtredene politikere i Frp har Jonas Gahr Støre og Ap hovedskylden for økt asylstrøm til Norge. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr

Flere i Frp mener Ap har et stort ansvar for at asylstrømmen til Norge økte etter forliket om å ta imot 8000 kvoteflyktninger.

05.11.15 07:20

Justisminister Anders Anundsen sier overfor Dagbladet (krever abonnement) at tallene taler sitt språk. Anundsen konstaterer at Norge i 2014 hadde en nedgang i antall asylsøkere på fire prosent, mens veksten i Europa var på 44 prosent.

Etter at Ap med partileder Jonas Gahr Støre i spissen fikk Stortinget med på et forlik om ønske velkommen 8000 asyslsøkere fra Syria, spredte nyheten seg raskt over landegrensene.

- Det som er symptomatisk, er at ting spres ekstremt raskt. Da jeg besøkte Storskog nylig, var det folk som hadde kommet over grensa som hadde hørt at Norge skulle ta imot 8000 syrere, sier Anundsen til Dagbladet.

Frp-representant Erlend Wiborg er ikke i tvil om at forliket om å ta imot flere kvoteflyktninger i vår, bidro til å gi inntrykk av at Norge var mer attraktivt for asylsøkere.

- Det er ingen tvil om at Ap, som åpnet ballet med sitt landsmøtevedtak om 10 000 kvoteflyktninger, er livredde, og nå på populistisk grunnlag, ser behov for innstramming. Men det erlite troverdig, sier Wiborg til Dagbladet.

Støre avviser overfor Dagbladet kritikken, og mener det er helt andre forhold enn forliket om å ta flere kvoteflyktninger som har bidratt til økt asyltilstrømming til Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.