*Nettavisen* Nyheter.

Frp gjør sin beste måling på over to år

Siv Jensen og Fremskrittspartiet har akkurat gjort sin beste meningsmåling på over to år, i en måling gjort for Nationen og Klassekampen.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Partiet har vokst med over 4,7 prosent den siste måneden.

Samtidig som at flyktningstrømmen inn mot Norge når stadig nye høyder, gjør Fremskrittspartiet sin beste måling på over to år, melder Nationen.

Frp vokser til totalt 16,6 prosent, noe som tilsvarer en vekst på 4,7 prosent fra forrige måned. Tallene er hentet fra en ny meningsmåling gjort av Norfakta på oppdrag for Nationen og Klassekampen.

Avisen har snakket med valgforsker Anders Todal Jensen, som mener det er liten tvil om at det er innvandringspolitikken til Fremskrittspartiet som er årsaken. Han tror det var smart av partiet å si seg uenige da spørsmålet om hvor mange asylsøkere Norge skulle ta i mot var den store diskusjonen.

Les også: Frp vil sette Schengen-avtalen til side

Valgforskeren viser til at debatten nå er flyttet fra Syria og Middelhavet til at flyktningene nå har kommet til Norge, og at man nå får regningen på mange milliarder i fanget.

- Når det skjer, blir Frps skepsis og grunnholdning til innvandring mer troverdig. Samtidig ser man at kompromisset på 8.000 asylsøkere er passert med flere tusen, sier Todal Jensen til Nationen.

- Tilstrømmingen øker hver dag, og man ser heller ingen ende på det hele. Det tror jeg skremmer mange.

Les også: Intet bredt asyl-forlik uten Fremskrittspartiet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.