RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp har mistet hver fjerde listekandidat siden 2011


Frp-leder Siv Jensen må se at antall listekandidater har sunket betraktelig.
Frp-leder Siv Jensen må se at antall listekandidater har sunket betraktelig. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet stiller 24 prosent færre listekandidater til årets kommunevalg enn i 2011.

Tallene NRK har hentet inn viser at også de andre store partiene har en viss nedgang i antall listekandidater, men ingen av dem mister så mange som Fremskrittspartiet.

– Det er nok et resultat av at vi stiller liste i litt færre kommuner enn i 2011. Så er det alltid slik at noen gir seg med lokalpolitikk, mens nye kommer til i løpet av fireårsperioden. Men fram mot dette kommunevalget er det nok færre som har hatt ønske om å stå på liste, sier Os-ordfører Terje Søviknes, som leder Frps kommunalpolitiske utvalg til NRK.

Han utelukker ikke at regjeringsslitasje og misnøye med kompromisser partiet har inngått etter å ha kommet i regjering kan ha forsterket kandidatflukten.

– Det er klart at å komme i posisjon kan innebære at man må forhandle og gå på akkord med sine egne og ikke minst partiets primærstandpunkter. Det kan være krevende i en del situasjoner, men det blir drøftet gjennom og det blir orientert om, avslutter Søviknes. (©NTB)

OS-ordfører Terje Søviknes (Frp).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere