Gå til sidens hovedinnhold

Frp igjen større enn Høyre

Frp bykser fram 4 prosentpoeng til 25,4 prosent på meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten i april, og er igjen landets nest største parti.

- Slike tall er hyggelige en uke før landsmøtet. Jeg tror dette skyldes den gode jobben som Frps stortingsgruppe gjør. Det er viktig for meg at så mange som mulig er synlige, sier Frp-leder Siv Jensen.

Høyre går tilbake 0,8 prosentpoeng og får 22,1 prosent på målingen.

Arbeiderpartiet faller 2,8 prosentpoeng til 30,2 prosent. SV går fram 1 prosentpoeng til 7 prosent, mens Senterpartiet går 4,7, tilbake 0,3.

Kristelig Folkeparti er nede på 4,3 prosent etter en tilbakegang på 0,7, mens Venstre som går fram 0,9, fortsatt er under sperregrensen med 3,9 prosent.

Mandatfordelingen om målingen var stortingsvalg gir den borgerlige siden 94 mandater og de rødgrønne 75.

Velgerflukt fra Venstre

En annen meningsmåling fredag viser at nesten 40 prosent av dem som stemte Venstre ved valget i fjor, ikke vet om de vil stemme på dem igjen.

Denne helgen samles Venstre til landsmøte i Sarpsborg. I meningsmålingen Norstat har gjort for NRK i april, får partiet bare støtte fra 3,1 prosent av de spurt, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng fra mars.

Samtidig som mange er usikre, mister partiet også velgere til Høyre og Frp. Bare 37 prosent av velgerne fra i høst sier de ville stemme Venstre om det var valg i dag.

Arbeiderpartiet får 32,5 prosent på målingen, en framgang på 3,6 prosentpoeng. SV gjør det elendig med bare 4,5 prosent, ned 0,9, mens Senterpartiet får 6,6, fram 1,6.

På borgerlig side er Frp størst med 25,1, fram 0,4, mens Høyre får 20,9, tilbake 2,8. Kristelig Folkeparti tangerer sperregrensen med 4 prosent, tilbake 0,7.

De rødgrønne regjeringspartiene ville fått 78 mandater på Stortinget om målingen var valgresultatet. Frp og Høyre ville fått 82. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken