Energipolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Frank Sve, sier det er godt å se at regjeringen etter massivt press nå erkjenner at de har undervurdert de store problemene mange norske strømkunder står i. Han poengterer at Frp allerede da den første strømstøtte-pakken ble annonsert, sa at den ikke holdt mål.

– Likevel er ikke dette godt nok – med den nye strømstøtten vil vanlige folk fortsatt måtte betale en utgangspris på mer enn dobbelt så mye sammenlignet med snittprisen på strøm de siste åtte årene, sier Sve til Nettavisen.

Les også: Sliter med skyhøye strømpriser: – Enorm økning i kostnadene

– Kan få dramatiske konsekvenser

Han mener at dette igjen er et bevis på at industri og næringsliv ikke blir sett av regjeringen.

– Foreløpig ser det også ut til at regjeringen nok en gang nedprioriterer støtte til industri og næringsliv, noe som kan få dramatiske konsekvenser for bønder, gartnerier og for kraftkrevende industri over hele landet, sier Frp-politikeren.

Les også: Regjeringen øker strømstøtten fra 55 til 80 prosent

Vil fremme eget forslag

– Staten og kraftkommunene vil trolig fortsette å håve inn ekstrainntekter på de skyhøye strømprisene, mens vanlige folk kun vil få litt større smuler tilbake igjen fra det offentlige, sier han.

Han minner om at Frp har kommet med flere forslag som de mener kunne lettet på folk og bedrifters strøm-utgifter, og at de snart vil komme med et nytt forslag, som er bedre enn det regjeringen nå har lagt frem.

–Vi vil derfor raskt komme tilbake i Stortinget med et nytt strømforslag som kompenserer vanlige folk og næringslivet langt bedre enn hva regjeringen nå foreslår, sier Sve

Ropstad: – Sterkt kritikkverdig

Det er ikke bare Frp som synes regjeringens strømstøtte-forslag ikke holder. Kristelig Folkeparti (KrF) mener Støre og regjeringen burde ha forstått alvoret mye tidligere, noe de nå burde ha gjort opp for i form av en bedre ordning enn den som ble presentert.

– At november og desember fortsatt ikke blir inkludert i denne ordningen er sterkt kritikkverdig. KrF foreslo dette før jul, og vi mener fortsatt at de høye regningene for november og desember også må dekkes med 80%. I tillegg må det være enda flere målrettede tiltak for de som sliter mest med konsekvensene av de høye regningene. Her forventer jeg at regjeringen leverer, sier Kjell Ingolf Ropstad.