RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-inngripen kan åpne for økte bankutlån

Oslo (NTB): Fremskrittspartiets nestleder Ketil Solvik-Olsen sier han skal sørge for å fjerne den avtroppende regjeringens særnorske krav til boliglån.

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) skal mandag legge fram den avtroppende regjeringens siste statsbudsjett. Johnsen har tidligere varslet at han skal foreslå skjerpet kapitalkrav bak boliglån.

Kravet kan bli strengere enn det er i Norges naboland. Johnsen mener innstrammingen er nødvendig for å hindre en norsk boligboble. Banknæringen mener kravet er for strengt. Fremskrittspartiet kommer nå næringen til unnsetning.

- Jeg vil ikke forskuttere hva som kommer i forbindelse med statsbudsjettet. Men hvis det kommer nye bankkrav i budsjettet, så vil vi aktivt gå inn i det, ta stilling til det og sørge for at det står i forhold til ønsket om harmonisering over landegrensene. Det er viktig å unngå særnorske krav på dette området, sier Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Han viser til signaler fra banknæringen om at sparebankene kommer til å bli hardere rammet enn store forretningsbanker, noe som igjen vil ramme vanlige huseiere.

Sparebankene mener Frps endring åpner for å låne ut mer penger til bedrifter og privatpersoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere