*Nettavisen* Nyheter.

Frp-jubel over Krekar-beslutning

GLEDE: Per-Willy Amundsen er godt fornøyd med at mulla Krekar nå kan bli utlevert til Italia.

GLEDE: Per-Willy Amundsen (t.h., Frp) er godt fornøyd med at mulla Krekar nå kan bli utlevert til Italia. Foto: montasje / NTB scanpix

Tre uker etter at Frp gikk ut av regjeringen, har Justisdepartementet besluttet å utlevere mulla Krekar. En viktig, god og klok avgjørelse, mener Frp.

– For en som husker tilbake til begynnelsen av 2000-tallet og hele forhistorien med Krekar, er det selvsagt en spesiell og god dag når vi nå kan registrere at man endelig får utlevert ham, sier Frps justispolitiske talsperson på Stortinget, Per-Willy Amundsen, til NTB.

Les også: Justisdepartementet har besluttet å utlevere Krekar til Italia

Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet å utlevere Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, til Italia, meldte TV 2 onsdag.

Å få sendt ham ut av landet har vært en kampsak for Frp i mange år. Men selv om partiet hadde justisministeren i over seks år, kom beslutningen først da Høyre overtok departementet.

– Det hadde selvsagt vært morsomt om det var en Frp-statsråd som hadde satt det endelige punktumet. Men vi er trygg på at dette ikke hadde skjedd uten at Frp hadde vært med i regjering, sier Amundsen.

Han føler seg overbevist om at utleveringen nå blir en realitet. Advokat Brynjar Meling har imidlertid varslet nye rettslige skritt og om nødvendig ta saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Det er hans frihet å gjøre, men det vil ikke ha oppsettende virkning. Beslutningen vil bli effektuert, sier Amundsen.

(©NTB)

Les også: Krekars advokat ber om utsettelse til ny justisminister er på plass

Les også: Krekars anke i utleveringssaken forkastet av Høyesterett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag