RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Brock Nilsen

Frp kan ikke tallfeste lavere innvandring

Frp kan ikke si hvor mye innvandringen skal reduseres hvis partiet kommer i regjering, men de garanterer likevel resultater innen 2015

– Eksakt reduksjon kan vi ikke fastslå. Det skal fortsatt være mulig å søke asyl, få familiegjenforening, arbeidstillatelse og det skal være mulig å komme for å ta utdanning. Men det går an å skjerpe reglene, og det akter vi å gjøre. Det totale antallet skal ned, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen til Dagbladet.

I fjor var nettoinnvandringen rekordhøye 47.300 personer, som er 300 flere enn 2011, som også var et rekordår, ifølge Statistisk sentralbyrå.

For å redusere innvandringen vil Frp blant annet kreve at ektefeller som bringes til landet er over 24 år, og skjerpe kravene om tilknytning til riket og forsørgerevne. Partiet vil også at arbeidstillatelse ikke skal danne grunnlag for permanent oppholdstillatelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere