*Nettavisen* Nyheter.

Frp-kandidat ekskluderes fra partiet for muslimkritiske innlegg

KASTET UT: Ordførerkandidat John Brungot (t.h.) er ekskludert fra Frp etter å ha spredt islam- og muslimkritiske innlegg på Facebook. Her fra en annen anledning. Foto: Staale Reier Guttormsen (Akershus Amtstidende)

Frps ordførerkandidat på Nesoddens valgliste, John Brungot, kastes ut av partiet etter å ha spredt islam- og muslimkritiske innlegg på Facebook.

11.08.19 21:30

Det skriver Filter Nyheter.

– John Brungots holdninger til islam og muslimer er ikke forenlig med å være medlem av Frp. Jeg har derfor bedt fylkeslaget om å starte prosessen med å ta fra ham medlemskapet, uttaler leder i Frps organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen, til avisa.

Brungot har blant annet kalt muslimer «dødsfiender» og «barbarer». Han har i flere år vært aktiv i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

– Jeg vil ikke si så mye annet enn at jeg er veldig skuffet over reaksjonen fra alle, ikke minst fra Frp, sier Brungot i en kort kommentar til NTB.

Han avslutter telefonsamtalen idet NTB forsøker å spørre om han kan bekrefte at han har lagt ut slike karakteristikker av muslimer.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.