RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Etter en rimelig tid, får eksempel fem år, må man forvente at de som ønsker å bo i Norge, har lært seg norsk, mener Erlend Wiborg (Frp).
– Etter en rimelig tid, får eksempel fem år, må man forvente at de som ønsker å bo i Norge, har lært seg norsk, mener Erlend Wiborg (Frp). Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Frp-krav til asylsøkere: – Lær norsk eller mist ytelser

Frp mener at flyktninger og innvandrere som ikke lærer seg norsk innen rimelig tid, bør miste rett til ytelser fra Nav.

Partiet kommer til å forslå dette når Stortinget til uken skal forhandle om integrering, skriver Dagbladet.

– Språk er grunnleggende for integrering og et av de viktigste integreringskravene. Ved å være i arbeid lærer man norsk. Men mange i innvandrermiljøene, særlig kvinner som er hjemme, kan ikke norsk i det hele tatt, sier Erlend Wiborg som sitter i arbeids- og sosialkomiteen for partiet. Dårlige norskkunnskaper smitter over på barna og bidrar til at selv mange barn som er født i Norge, ikke kan språket godt nok og blir hengende etter i skolen, mener Wiborg. Derfor vil han stille strenge krav.

– Etter en rimelig tid, får eksempel fem år, må man forvente at de som ønsker å bo i Norge, har lært seg norsk. Hvis ikke, kan de heller ikke vente å få ytelser fra Nav, som kontantstøtte, arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd, sier Wiborg. Han understreker at det kan gjøres unntak for særskilte grupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere