RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp krever frihetsreform

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen vil fjerne boplikt og strandsonelov og lufte ut i det hun beskriver som en rødgrønn forbudsstat.

Forbud mot vannscootere, proffboksing, poker og solarium for mindreårige. Forslag om forbud mot røyking i bil, pappvin og kinderegg. Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving.

- Det å leve er risikofylt, men jeg vil ikke forby det av den grunn. For meg er det tullete å opprettholde lover som medfører at store deler av Norges befolkning i prinsippet er kriminelle, sier hun og viser til pokerspill på internett og et glass vin eller to til pikniken i parken.

Frp-lederen vil jobbe for en storstilt frihetsreform dersom partiet hennes kommer i regjering etter neste valg. Det første som skal bort er boplikten og forbudet mot å bygge i strandsonen.

- Boplikten fører til forfall og nedlagte bruk mange steder og strandsoneloven er altfor rigid. Den er ikke tilpasset norsk topografi. Det finnes øykommuner i dette landet der det for eksempel er umulig å reise et sykehjem uten å bryte forbudet mot å bygge i hundremetersbeltet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere