Tirsdag meldte TV 2 at det skal være store interne splittelser i den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Bakgrunnen skal være at deres leder, Ubaydullah Hussain, mottar store pengebeløp i støtte gjennom dagpenger fra Nav.

Nå krever Fremskrittspartiet at pengeutbetalingene til den arbeidsledige islamisten stanses.

- Ubaydullah Hussain bør ikke få utbetalt et rødt øre fra NAV når han til grader tramper på norsk demokrati og norske verdier, sier Frps stortingsrepresentant Robert Eriksson, som også er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Hva mener du om Nav-støtten til Hussain? Si din mening i kommentarfeltet!

- Totalt ubegripelig
Eriksson sier han er rystet over at Ubaydullah Hussain hver måned får utbetalt 19.200 kroner fra Nav.

- Dette tilsvarer jo en normal lønnsutbetaling for mange nordmenn. Nå viser det seg altså at skattepenger fra de samme menneskene brukes til å dekke forbruket til en mann som omtaler Norge som en vantro stat. Dette er totalt ubegripelig, sier Eriksson i en pressemelding.

Les også: - Det er et hån mot det norske folk

Han ønsket onsdag å ta saken opp i Stortinget, men presidentskapet avviste dette. Nå krever han at arbeidsministeren kommer til Stortinget for å redegjøre om saken.

- Ettersom presidentskapet avskar meg fra muligheten til å bringe saken til torgs i dagens møte, krever jeg nå at arbeidsminister Anniken Huitfeldt kommer til Stortinget og redegjør for de viktige spørsmålene jeg har til denne saken så raskt som mulig. Jeg er skuffet over at Statsråden ikke ser alvoret i denne saken og dermed ikke prioriterte å komme til Stortinget i dag, sier stortingsrepresentanten.

- Opphøre så raskt som mulig
Eriksson krever nå flere svar fra arbeidsministeren.

- Jeg krever svar på om hun vil sørge for at disse utbetalingene til Hussain opphører så raskt som mulig. Jeg vil også spørre statsråden om hun vil sørge for å få på plass et regelverk som forhindrer utbetalinger til personer med ekstrem tilhørighet, og som fordømmer og aksjonerer mot Norge, sier Robert Eriksson.

Tirsdag kveld reagerte Frps mangeårige formann, Carl I. Hagen, kraftig på utbetalingen.

- Det er en hån mot det norske folk, minstepensjonister og andre som lider og sliter med NAV-søknader at en mann som bruker mesteparten av sin tid til å kjempe mot Norge og norske verdier får en støtte av slik karakter, sa Hagen til Nettavisen.

Annenhver uke får Hussain utbetalt pengene på konto, og beregnes ut fra en arbeidsuke på 37,5 timer på bakgrunn av innsendte meldekort.

Også Frp-leder Siv Jensen retter hard kritikk mot regjeringen. På Facebook har hun postet følgende kommentar:

- Hvor er regjeringens handlekraft? Hvordan ekstremister kan få mer utbetalt hver måned enn folk som er uføre eller har en normal jobb er ganske utrolig. Dette vil FrP stanse!

Elden: - Skjønner ikke helt hvorfor
Hussains forsvarer, advokat John Chr. Elden, sier til Nettavisen at han ikke helt skjønner Frps krav.

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor loven ikke skal gjelde for han etter at han har betalt inn skatt for hardt arbeid i ni år, som gjør at han har opparbeidet seg trygderetter som alle andre, sier Elden, og legger til:

- Det ville være et rart land dersom trygdeytelser skulle forutsette at man støttet Frps meninger.

Hussain har tidligere uttalt at skattepenger går til å krige mot Islam, men han ønsker ikke å kommentere Nav-saken overfor TV 2.

Fakta: Ubaydullah Hussain

Framstår som en talsmann for gruppen Profetens Ummah og har ved flere anledninger vært i medienes søkelys.

Han var én av initiativtakerne bak markeringen som ble holdt utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september i protest mot filmen «Innocence of Muslims», og det som oppfattes som hån av profeten.

På Facebook skrev han den gangen:

«Endelig skal vi vise Norge og resten av verden at vår lojalitet ligger hos Allah SWT, og at vi er i stand til å forsvare vår kjære profet Muhammed S.A.W!!!».

Under demonstrasjonen ved USAs ambassade ble det blant annet ropt slagord som hyllet Osama bin Laden.

Da det ble kjent at norske islamister dro til Syria for å krige, ga Ubaydullah Hussain dem sin støtte.