*Nettavisen* Nyheter.

Frp-listetopper åpner for å bryte samarbeidsavtalen

Partileder Siv Jensen (Frp) under åpningen av Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen fredag 1. mai. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Nær én av tre av Frps førstekandidater mener partiet bør vurdere å avslutte samarbeidsavtalen med KrF og Venstre

01.05.15 23:44

Det viser en fra undersøkelse fra Dagens Næringsliv.

Avisen har sendt en spørreundersøkelse til 311 av Frps listetopper der ett av spørsmålene er hvordan de mener Frp bør samarbeide med Høyre, KrF og Venstre på nasjonalt plan fremover.

Totalt 27 prosent mener Frp bør fortsette i regjering, men vurdere å avslutte samarbeidsavtalen med KrF og Venstre og heller forhandle fra sak til sak i Stortinget isteden.

6 prosent mener Frp bør vurdere å gå ut av regjeringen, mens 60 prosent har svart at partiet bør videreføre samarbeidet som i dag. 3 prosent har svart «vet ikke», mens 4 prosent er i kategorien «annet».

Til sammen 162 av Frps førstekandidater på kommunelister og bydelslister til lokalvalget i 2015 har svart på spørreundersøkelsen fra avisen.

Oslo Frp vil sende båtflyktninger tilbake
Aftenposten skriver at Oslo Frp foreslår at flyktninger som reddes i Middelhavet sendes tilbake til landene de kommer fra i Nord-Afrika.

Hensikten med forslaget er blant annet å gjøre det mindre attraktivt å forsøke å flykte over Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa. Forslaget frontes av Peter N. Myhre, men også Carl I. Hagen har vært med på arbeidet.

«For å forhindre fortsatte drukningskatastrofer i Middelhavet vil Frp at skipbrudne som blir reddet, slippes i land i det landet båten kom fra, i Nord-Afrika, i stedet for å frakte dem over havet til Europa», heter det i forslaget som avisen har sett.

Landsmøtets redaksjonskomité jobber med å gjennomgå og videreutvikle rundt 40 proposisjonsforslag fra Frps fylkeslag. Forslagene skal diskuteres og behandles av landsmøtet søndag.

Ber Siv stå på for søndagsåpent
En stor andel av Frps fylkesledere ber partileder Siv Jensen fortsette å kjempe for søndagsåpne butikker – selv om det kan stå i veien for samarbeidet med KrF.

10 av 13 fylkesledere i Fremskrittspartiet som Nationen har snakket med, sier partiet ikke bør legge bort saken for å blidgjøre samarbeidspartner KrF.

- Dette er i utgangspunktet en viktig sak for oss og blir ikke en lett sak å trekke eller gi fra seg, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag, Roy Angelvik, til avisa.

KrF har på sin side sagt at de vil ta i bruk «alle politiske virkemidler» for å unngå søndagsåpne butikker. Sentralstyremedlem i partiet, Karl Johan Hallaråker, sa forrige uke at saken gjør det mer naturlig å samarbeide med Ap og Sp etter høstens kommunevalg.


(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.