RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp med innvandrer-advarsel til SSB


ADVARER: Jon Helgheim i Frp frykter en svekkelse i forskning og statistikk om innvandring.
ADVARER: Jon Helgheim i Frp frykter en svekkelse i forskning og statistikk om innvandring. Foto: NTB Scanpix/Fremskrittspartiet (Youtube)
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet frykter at innvandringsstatistikken blir skadelidende når liberaler og SSB-direktør Christine Meyer omorganiserer institusjonen.

Statistisk sentralbyrå (SSB) omorganiseres, og det får blant annet som følge at den profilerte forskeren Erling Holmøy må forlate institusjonens forskningsavdeling. Han har levert prognoser om de økonomiske kostnadene av innvandring.

Direktør i Statistisk sentralbyrå, Christine Meyer, er tidligere politiker og har sagt at hun støtter en liberal innvandringspolitikk.

Les mer: Mannen bak innvandringsregnskapene får ikke forske for SSB

Gunnar Stavrum: - Tilliten til SSB er svekket

– Det er mange som frykter at forskning og statistikk om innvandring nå blir svekket. Vi i Frp forventer at SSB fortsatt skal levere på disse områdene. Det skulle også bare mangle, og hvis ikke vil vi reagere, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp Jon Helgheim til Klassekampen.

Torstein Bye, fagdirektør i SSB, kan love at det ikke skal bli produsert færre tall om innvandring framover.

– Hvis du ser på hjemmesidene våre, vil du oppdage at vi har uproporsjonalt mer informasjon om innvandrere enn resten av befolkningen. Det skal vi ikke gjøre om på, men vi skal i større grad se hele befolkningen i sammenheng. Ved å slå sammen den lille gruppen med en stor befolkningsseksjon på Kongsvinger, vil vi styrke denne statistikken, og bli mindre sårbare, sier han blant annet til Klassekampen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere