RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp mener sentrum saboterer for de borgerlige

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Venstre og KrFs front mot Fremskrittspartiet kan koste de borgerlige valgseieren, frykter Frp. - Småpartiene terroriserer norsk politikk med for store krav, mener Hans Frode Asmyhr.

Både han og stortingskollegaene i Frp Christian Tybring Gjedde, Ulf Leirstein og Jan Arild Ellingsen mener sentrumspartiene er i ferd med å ødelegge for en borgerlig regjering, skriver Dagsavisen.

- At de borgerlige ikke klarer å stå sammen, har kostet oss valgseieren de to siste stortingsvalgene. Så dette ser jeg på som en ren håndsrekning til de rødgrønne, sier Asmyhr.

Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) gikk mandag ut og sa at de er for uenige med Siv Jensen til å kunne sitte i regjering med ytterste høyre.

- Man bør heller behandle hverandre med respekt og snakke sammen på en skikkelig måte, enn å sette seg på sin høye hest og si «se på meg, jeg har 5 prosents oppslutning, og jeg bestemmer,» sier Tybring-Gjedde.

Leirstein mener utspillet er tragisk, og advarer mot å stemme på sentrum hvis man ønsker et skifte. Han viser til at Venstres Lars Sponheim garanterte mot Frp i 2009, og mistet åtte av ti stortingsmandater. Ellingsen mener det sås tvil om at de borgerlige ønsker et regjeringsskifte når KrF og Venstre fokuserer på konfliktsakene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere