Gå til sidens hovedinnhold

Frp nesten like stort som Ap på ny måling

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet øker sin oppslutning og får 25,1 prosent mens Arbeiderpartiet faller til 25,8 prosent på en måling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå.

Arbeiderpartiet faller 7,5 prosentpoeng på målingen, mens Frps vekst utgjør 4,2 prosentpoeng. Dermed er de to partiene nesten jevnstore.

For de andre partiene er endringene på desembermålingen mindre. Sosialistisk Venstreparti går fram 1,2 prosentpoeng til 7,6 prosent, mens Senterpartiet går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent.

På den borgerlige siden går Høyre fram 0,4 prosentpoeng til 22,1 prosent og Venstres oppslutning øker med 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent. Kristelig Folkeparti går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,2 prosent. Målingen viser videre at partiet Rødt går fram 1,5 prosentpoeng til 3,1 prosent, mens kategorien «andre» går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1,3 prosent.

Valgforsker Bernt Aardal tror at bråket rundt biodieselavgiften har bidratt til det kraftige fallet for landets største parti.

- Det er interessant å merke seg at det statsbudsjettet som nå vedtas har kommet helt i skyggen av biodieselsaken. Dette viser at det skal uhyre lite til for å spore av folks og pressens oppmerksomhet, sier Aardal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 68 mandater, 18 færre enn ved valget i september. Rødt ville i tillegg fått tre mandater, men de borgerlige ville likevel ha fått overtaket med totalt 98 mandater. Flertallsgrensen går på 85 mandater. (©NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken