*Nettavisen* Nyheter.

Frp nesten like stort som Høyre på ny måling

Finansminister Siv Jensen gleder seg over gode målinger for Frp. Samtidig er både SV, Venstre og MDG under sperregrensen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

På desembermålingen Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), går Fremskrittspartiet fram 3 prosentpoeng til 18,3 prosent, mens Høyre går tilbake 3,1 prosentpoeng til 21,6 prosent.

Avstanden mellom regjeringspartiene har ikke vært så liten siden januar 2011. Ved kommunevalget i høst fikk Frp 9,5 prosents oppslutning.

– Det er alltid hyggelig med gode målinger. Vi er selvsagt glade for dette. Det gjør noe med arbeidslysten i hele partiet, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen til ANB.

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun synes det er fint at det igjen er borgerlig flertall på meningsmålingene.

– Jeg tror folk synes vi har fremmet et godt statsbudsjett, og at vi har taklet flyktningsituasjonen veldig bra, sier Solberg.

Arbeiderpartiet kan notere seg for en framgang på 2,4 prosentpoeng og er fortsatt landets største parti med en oppslutning på 35,4 prosent. For de andre partiene er det bare mindre endringer, men både SV, Venstre og MDG er under sperregrensen på denne målingen. SV og Venstre får begge en oppslutning på 3,3 prosent – minus henholdsvis 0,3 og 0,9 prosentpoeng – mens MDG får 3,8 prosent (-0,7).

KrF og Senterpartiet holder seg over sperregrensen med henholdsvis 4,4 (+0,2) og 6 prosent (-0,7). Rødt får en oppslutning på 1,9 prosent (+0,4). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.