*Nettavisen* Nyheter.

Frp-nestleder åpner for EØS-reforhandling

Oslo (NTB): Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg bekrefter at partiet på landsmøtet vil vurdere reforhandling av deler av EØS-avtalen og Schengen-avtalen.

Det er ulike meninger om EU, EØS og ikke minst Schengen i Frp, slår han fast. Det er imidlertid lite sannsynlig at partiet vil gå inn for å ta Norge ut av EØS-avtalen og Schengen-avtalen, slik et mindretall i partiets landsstyre har foreslått, men partiet kan gå inn for delvis reforhandling av avtalene, skriver Nationen.

- Vi snakker ikke om å endre hele EØS-avtalen eller hele Schengen-avtalen, men om deler av avtalene. Vi mener det er fullt mulig å reforhandle og stramme til, sier Sandberg.

Han sier at det i hovedsak handler om å stoppe det han kaller trygdeflyktninger og fri flyt av kriminelle.

- Det å stoppe trygdeflyktninger og fri flyt av kriminelle er av stor interesse blant tillitsvalgte i Frp. Derfor skal temaet også opp på landsmøtet vårt, sier Sandberg.

Høyre, som kan bli regjeringspartner med Frp etter valget, har på sin side slått fast at det ikke kommer på tale å reforhandle avtalene. Det Frp skisserer som problemstillinger kan man diskutere uten å røre avtalene, mener Høyres europapolitiske talsperson Nikolai Astrup. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag