*Nettavisen* Nyheter.

Frp: Norge bør true palestinerne med pengestans

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet krever at Norge fryser overføringer av penger til de palestinske selvstyremyndighetene. Partiet mener pengene ender opp som lønn til terrordømte palestinske fanger, skriver Vårt Land.

I fjor forklarte daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at palestinere som sitter i israelske fengsler etter at de er blitt dømt for terrorhandlinger, ikke får lønn fra palestinske myndigheter i soningstiden, men at det er snakk om en form for sosialstøtte til familiene.

Men i forrige måned sa statssekretær Torgeir Larsen (Ap) at fangene får sosialstøtte, og at den går også til «langtidsfanger som sitter inne for alvorlige terroranslag». Fremskrittspartiet krever nå handling.

- Vi må være villige til å true med å tilbakeholde noe av det store pengebeløpet som Norge hvert år støtter de palestinske selvstyremyndighetene med, sier Morten Høglund i Stortingets utenrikskomité til Vårt Land.

Høglund mener regjeringens holdning til palestinsk fangestøtte er for slapp. Han får støtte fra Høyres bistandspolitiske talsmann Peter Gitmark. Han mener kontroll- og konstitusjonskomiteen bør undersøke om regjeringen har forsømt informasjonsansvaret.

Komiteen har nå sendt et brev til Utenriksdepartementet med spørsmål om UD kan dokumentere at norske penger til palestinske selvstyremyndigheter ikke har gått til å lønne fengslede terrordømte palestinere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.