RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp ønsker ikke mistillitsforslag mot statsministeren

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Hovedbegrunnelsen er at statsministeren har lagt seg helt flat og beklaget.

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har lagt seg flat nok, mange nok ganger, mener Fremskrittspartiet. De vil ikke stille mistillitsforslag mot regjeringen i 22. juli-saken.

- Har lagt seg flat
- Hovedbegrunnelsen for at det ikke fremmes mistillit, er at statsministeren ved flere anledninger har lagt seg helt flat og beklaget det Gjørv-kommisjonen har pekt på. I historisk sammenheng har det vært sammenheng mellom å fremme mistillitsforslag og hvorvidt regjeringen har beklaget eller ikke, sier Anders Anundsen (Frp), som også er leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen, til NRK.

Dermed kommer innstillingen fra komiteen som ventet ikke til å inneholde forslag om mistillit, heller ikke fra et mindretall av komitémedlemmene. Fra før har Kristelig Folkeparti og Høyre gjort det klart at de vil komme med omfattende kritikk mot regjeringen, men at de ikke vil stille seg bak mistillit. Slik NTB har forstått det, er dette også Venstres holdning.

Mål om enstemmig innstilling
Saksordfører Geir Bekkevold (KrF) har hatt som mål å fremme en enstemmig innstilling etter den omfattende behandlingen av ansvarsforholdene rundt det som trolig bidro til at terrorhandlingene 22. juli fikk så stort omfang. Også regjeringspartienes representanter i komiteen mener det er grunn til kritiske merknader. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere