RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp ønsker lukket asylmottak på Lierskogen

Drammen (NTB): Asylmottaket på Refstad i Oslo er vedtatt nedlagt og skal flyttes til Lierskogen i Buskerud. Jørund Rytman (Frp) frykter bråk og kriminalitet og ber justisministeren vurdere et lukket mottak.

Statssekretær Pål Lønseth (Ap) begrunnet flyttingen med at mottaket i Oslo har hatt store problemer med bråk og kriminalitet.

Ifølge Drammens Tidende reagerer naboer og lokalpolitikere i Lier med frustrasjon på avgjørelsen og føler seg overkjørt av staten.

Asylmottaket i den tidligere sivilforsvarsleiren på Lierskogen brant i 2010, og har vært stengt siden. Lier kommune og staten har ikke blitt enige om videre drift.

Stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp) har sendt spørsmål til justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap), der han spør om hun fortsatt mener at Lierskogen er en egnet lokasjon for et asylmottak og hvilke tiltak statsråden vil sette i gang for å sørge for at beboerne på mottaket og naboer på Lierskogen ikke opplever «Refstad-tilstander».

- Begrunnelsen for å flytte mottaket fra Oslo til Lier er alle problemene ved Refstad. Dette er å flytte et problem til Lier i stedet for å gjøre noe med problemet, sier Frp-politikeren til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere