*Nettavisen* Nyheter.

Frp og Høyre med mulig asylinnstrammings-finte

Høyre og Frp vil trolig finte ut Krf og Venstre og heller samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om asylinnstramminger. På bildet: Hans Andreas Limi, Frp. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Flere i Fremskrittspartiets stortingsgruppe åpner for å droppe sentrumspartiene for å få gjennom en langsiktig innstramming i asylpolitikken, skriver Klassekampen.

Avisen har snakket med flere Frp-kilder som tror regjeringen kan ende med et flertall for asylinnstramminger uten samarbeidspartiene Venstre og KrF. I stedet vil Høyre og Frp samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller ett av de to.

Denne løsningen er mulig fordi flere av de foreslåtte innstrammingene ikke får konsekvenser for neste års statsbudsjett. Dermed kan de sees uavhengig av regjeringspartienes budsjettforhandlinger med KrF og Venstre, mener kildene.

Flere partier har tatt til orde for et bredt forlik om asylpolitikken og at man bør løfte asylspørsmålene ut av budsjettforhandlingene. For Frp er det ikke like avgjørende om eventuelle forhandlinger om et asylforlik gjøres kun mellom de borgerlige partiene eller alle partiene på Stortinget.

– Det viktigste for oss er at vi får til en innstramming i asylpolitikken og at vi kommer til enighet om budsjettet for neste år. Foreløpig konsentrerer vi oss om alt som har med 2016 å gjøre, sa Frps forhandler Hans Andreas Limi til NTB tirsdag.

Les også:
- Hvis alle gjør som Siv Jensen vil, så løser vi ikke flyktningkrisen

Siv Jensen varsler asyl-innstramminger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.