*Nettavisen* Nyheter.

Frp og MDG mest fram på ny måling

MDG-leder Une Aina Bastholm under partiets sommerpressekonferanse.

MDG-leder Une Aina Bastholm under partiets sommerpressekonferanse. Foto: (NTB scanpix)

Frp og MDG får økt oppslutningen med henholdsvis 2 og 1,2 prosentpoeng på augustmålingen utført av Nationen og Klassekampen.

08.08.20 07:49

MDG får 6,1 prosent oppslutning på målingen, som er gjennomført av Norfakta.

– 7 prosent er realistisk

Hvis dette var valgresultatet, ville partiet ha kommet inn med elleve mandater på Stortinget, mot dagens ene – partileder Une Aina Bastholm, skriver Klassekampen.

Les også: MDG ofrer klimapolitikken for å gjenopplive statens jernbanemonopol

– Jeg mener det er realistisk med 7 prosents oppslutning. Det vil si ni til tolv mandater, og en grønn gruppe i det norske parlamentet – som vi har i veldig mange andre land – som kan sette makt bak politikken. Og uansett hva slags form samarbeidet tar, skal vi være viktige i utformingen av en regjerings politikk, sier hun.

Venstre fortsatt under grensa

Venstre faller 1 prosentpoeng til 2,5 prosent. Det er tiende gang på ett år at partiet er under sperregrensa på 4 prosent, ifølge Nationen. Til avisa skriver generalsekretær Marit H. Meyer at partiet har en jobb å gjøre med å få fram viktige resultater i regjeringen.

Les også: Ga 100.000 av egen lomme i fjor: Nå ringer MDG rundt til privatpersoner

– Vi har et godt utgangspunkt med fire synlige statsråder som gjør en god jobb med å lose landet trygt gjennom koronakrisen, sier Meyer.

Frp på 12,5

Frp får en oppslutning på 12,5 prosent. Oppgangen på 2 prosentpoeng er akkurat på feilmarginen, mens MDGs oppgang er noe høyere enn feilmarginen for partiet i målingen på 1,2 prosentpoeng. De øvrige feilmarginene ligger mellom 0,5 og 2,7 prosentpoeng, og som alltid er den høyest for de største partiene.

Les også: Frp-topp: Norsk Trump-dekning er propaganda

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 4,1 (-0,1), SV 7,2 (+0,3), Ap 26,6 (-0,7), Sp 13,2 (-0,5), KrF 3,6 (-0,2), Høyre 23,5 (-0,4) og andre 0,6 (-0,6).

To unna rødgrønt flertall

Med målingen som valgresultatet hadde Ap, SV og Sp ha fått 83 mandater, noe som er to unna flertall i Stortinget.

Målingen er utført 4. og 5. august, og et representativt utvalg på 1.001 personer er stilt spørsmålet «Hvilket politisk parti ville du stemt på dersom det var stortingsvalg i dag?".

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.