*Nettavisen* Nyheter.

FrP-ordfører vil at utlending blir

FrP-ordføreren i Austevoll er opprørt over at Utlendingsnemnda vil sende en utlending ut av landet.

29.07.06 12:03

- Dette er bare tøvete. Dersom de ønsker å vise hvor strenge de kan være, så begynner de i feil ende når de forlanger at Juan Ramon Guzman skal sendes tilbake til Chile, mens Mulla Krekar og andre som aldri har gjort en eneste ting for å integrere seg i det norske samfunnet får bli, sier ordfører Helge Andre Njåstad.

Guzman bor i Njåstads kommune Austevoll. Der har han hatt fast jobb i fire år på Hordafor, og i følge fabrikksjefen Rolf Erik Sørvik gjør han en beundringsverdig god jobb med tanke på de prøvelsene han har vært igjennom.

- Han har en datter i Norge, han betaler sin skatt og er på alle måter som en av oss, sier Njåstad til iBergen.no.

Samvær med datter

Han har datteren sin annenhver helg og en dag i uken. Om han må reise tilbake til Chile vil denne kontakten opphøre.

- Dette handler kun om stivbeint byråkrati, tordner Njåstad.

- Det paradoksale er at dersom han drar til Chile så kan han søke om familiegjenforening og høyst sannsynlig få det, men det kan han ikke søke om så lenge han er i Norge. Her ser vi et eksempel på et byråkrati som er regelstyrt og ikke målstyrt.

Merkelig

- Synes du som FrP-mann at det er for vanskelig for utlendinger å få opphold i Norge?

- Nei, jeg synes det er alt for lett for mange som får opphold. Men det er fryktelig rart at det er med slike veltilpassede, fullt integrerte utlendinger en skal være streng og sette foten ned. Spesielt når en ser på hvem som får bli så virker det merkelig.

- Det er vel ikke vanlig at en FrP'er går i bresjen for at utlendinger skal få bli i Norge?

- Jeg er ordfører for hele Austevoll og dette er en av mine innbyggere som har et problem. Selvfølgelig engasjerer jeg meg og spesielt i en slik opplagt sak. Han har en datter. Han snakker norsk. Han har fast jobb og betaler sin skatt som meg og deg. Han er en viktig mann for bedriften. Hva er problemet?, sier ordføreren i Austevoll, Helge Andre Njåstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.