Torsdag ettermiddag slo det ned som en bombe at Frp-leder Siv Jensen går av, og på vei ut av døra ber hun partiet velge nestleder Sylvi Listhaug som ny partileder.

Men det blir ikke like godt mottatt av alle i Frp. Nå går lederen av Tvedestrand Frp ut og advarer mot Listhaug.

- Hun har vært ganske kontroversiell både innad og utad i partiet hele tida. Det siste vi trenger er en splittende leder, sier lokallagsleder Silje Flaten Haugli til Nettavisen.

I et leserinnlegg i Nettavisen, går Frp-politikeren kraftig ut mot Jensens ønske.

«Det er ikke akkurat hurramegrundt-stemning i Fremskrittspartiet om dagen, og vi er mange som opplever partiet som splittet og med en trykkende, klein stemning som ingen helt tørr å gjøre noe med i frykt for og gjøre seg selv upopulær. I et allerede splittet FrP er det siste vi da trenger en ny, splittende partileder med navn Sylvi Listhaug», skriver hun.

Se Listhaug svar på kritikken lenger ned.

Les også: - Listhaug er kanskje den mest kontroversielle politikeren vi har

- Melder seg ut

Haugli sier det kom som en stor overraskelse at Jensens avgang kom så tidlig - og så plutselig. Nå frykter at Frp vil bli et enda mer delt parti med Listhaug ved roret.

- Hun er jo assosiert med den nasjonalkonservative fløyen i partiet. Jeg merker at hun har prøvd å moderere seg den siste tiden, nettopp i påvente av å bli partileder, men det er jo en frykt fra oss i den liberale fløyen at det er et spill for galleriet, sier hun, og påpeker:

- Jeg er veldig redd for at det vil oppfattes som et veivalg, siden hun har så sterke assosiasjoner til den fløyen.

Frp-politikeren sier hun vil melde seg ut av Frp om Listhaug blir leder.

- Jeg meldte meg inn i Frp fordi det var et liberalistisk parti, som står for enkeltindividets frihet. Og hvis man da velger å dreie partiet over i en mer nasjonalkonservativ retning, så er det politikk jeg ikke kan stå inne for. Og da ser man jo heller ikke grunnlag for å være medlem lenger, sier Haugli.

- Så du er usikker på din framtid i Frp?

- Ja, rett og slett. Det sitter veldig langt inne å skulle melde seg ut, men jeg kan ikke drive politikk for et parti som ikke står for det du selv mener, sier hun.

Les også: Listhaug: – Ingen utenom Norge skal få bestemme hvor mange flyktninger vi tar inn

Se Listhaug svare på kritikken:

- Synlig på godt og vondt

I verste fall er hun redd for at lederbyttet vil føre til en masseutmeldelse fra Frp, fra de som er på den mer liberale siden i partiet.

- Jeg har snakket med veldig mange, både toppolitikere og på grasrota, som hele tiden har sagt at skulle Sylvi Listhaug bli partileder, så vil man da ta partiet i en retning som vi ikke kan stå inne for, sier hun.

Les også: - Derfor skaper Listhaug så sterke reaksjoner

- Men Listhaug må jo følge landsmøtets vedtatte politikk?

- Det er ikke Sylvi Listhaug som er problemet i seg selv. Hun er kjempedyktig og kan absolutt være en god leder, men jeg tror du vil få en dominoeffekt av at hun blir valgt, av at enda flere nasjonalkonservative engasjerer seg og blir aktive, som automatisk vil gi en omdreining av politikken, sier Haugli.

- Listhaug gjør jo politikken synlig. Det må vel være positivt?

- Ja, på godt og vondt. Hun er fantastisk flink til å få fram poenger, på en veldig enkel og god måte. Hun er ikke redd for å si fra, og det er egenskaper jeg verdsetter veldig høyt hos en politiker. En som ikke er helt politisk korrekt, og sier ting som massene vil høre. Men så kan det også være negativt, sier hun.

Les også: Sumaya Jirde Ali om endringer i Frp-ledelsen: - Har en skikkelig ekkel klump i magen

Vil ha Solvik-Olsen

Lederen av Tvedestrand Frp trekker fram mange av utspillene Listhaug har kommet med de siste årene, som har ført til kraftige reaksjoner.

- En kan jo komme med påstander og utsagn som vil oppfattes som veldig drøyt fra mange, og det har jo Sylvi hatt. Hun har jo hatt utspill som ikke har blitt godt mottatt av den liberale fløyen i Frp, sier hun.

- Hvem vil du ha som partileder etter Siv Jensen?

- Hvis jeg kunne plukke hvem jeg ville, så ville jeg selvsagt at Ketil Solvik-Olsen. For han har en fantastisk evne til å samle begge fløyene, og får fram poengene på en like god måte som Sylvi. Han har alle egenskaper som jeg ser etter i en partileder, sier Haugli, og samtidig legger til:

- Men så må man respektere at Ketil har kone og barn, og vil prioritere og sette dem først. Det er en veldig god egenskap, men veldig leit for Frp og landet.

«For de av oss som ønsker mindre fokus på innvandring, overvåking og større utvidelse av statens makt og mer fokus på avbyråkratisering, skattelette og frihet for enkeltindividet ser det mørkt ut», skriver Haugli i innlegget.

Også fylkesleder Tommy Skatland i Trøndelag Frp går fredag ut ber partiet om å ikke velge Listhaug som ny partileder, skriver Adresseavisen.

Listhaug: - Må samle laget

Fredag formiddag møtte Listhaug og Solvik-Olsen pressen for å kommentere Jensens avgang, og Listhaug svarte etterpå på kritikken som nå kommer fra lokallagslederne.

- Nå er det jo landsmøtet som skal velge sin leder, så det blir en vanlig prosess i Fremskrittspartiet med valgkomité, innstilling og valg på landsmøtet. Men jeg mener det viktigste nå er å samle laget, og samle Fremskrittspartiet. I stedet for å diskutere internt må vi nå ut og kjempe for politikken vår, sier Listhaug om kritikken til Nettavisen.

Frps nye partileder skal velges på partiets landsmøte i mai.