(Telemarksavisa): Gruppeleder for Fremskrittspartiet i Porsgrunn, Adrian Ness Løvsjø, er anmeldt til politiet for underslag hos sin tidligere arbeidsgiver Kiwi. For kort tid siden ble det kjent at Ness Løvsjø hadde fått ny jobb, i sekretariatet til Fremskrittspartiet på Stortinget. Denne jobben har han nå sagt opp. Han ble også sagt opp i Kiwi da det ble klart at han hadde begått underslag.

– Jeg orienterte ikke Fremskrittspartiet om denne saken da jeg søkte stillingen eller når jeg fikk den. Det beklager jeg nå. Det er også årsaken til at jeg har valgt å si opp jobben, sier han.

Ness Løvsjø forteller også at han har tilbakebetalt beløpet til sin tidligere arbeidsgiver.

– Vanskelig situasjon

– Jeg håper du forstår at dette er en vanskelig situasjon, sier Ness Løvsjø når TA prater med han på telefon. Men han forteller også at han har gode venner rundt seg.

TA har hele mandag prøvd å få kontakt. Først på kvelden velger han å svare. Rett etter kommer også en pressemelding.

– Jeg har skjønt hva det dreide seg om og har hatt behov for å orientere folk rundt meg. Det håper jeg du har forståelse for, sier han.

Trekker seg

Ved siden av å si opp jobben han nylig hadde fått i sekretariatet til Fremskrittspartiet, så har Ness Løvsjø valgt å trekke seg fra alle sine verv. Dette gjelder verv både i Fremskrittspartiet i Porsgrunn og i Vestfold og Telemark Frp, samt at han søker permisjon fra medlem av formannskap og bystyre i Porsgrunn, mens saken hans er til behandling hos politiet.

Velger å stå fram

Når Ness Løvsjø forstår at media er på jakt etter han velger han også å skrive en pressemelding som han sender til media. Der tar han fullt og helt ansvar for det som har skjedd.

– Jeg ønsker å underrette om en vanskelig situasjon jeg selvforskyldt har kommet opp i. Det er en situasjon jeg absolutt skulle vært foruten.

Når jeg allikevel står i denne situasjonen ønsker jeg å være åpen. Jeg har i mitt tidligere arbeidsforhold i Kiwi i januar blitt sagt opp på bakgrunn av underslag. Dette er noe jeg angrer sterkt på og som jeg gjerne skulle vært foruten. Saken er anmeldt av min tidligere arbeidsgiver og er under behandling av politiet i Grenland.

– Underslagets størrelse er på ca. kr 30.000,-. Dette beløpet er i sin helhet er fullt og helt tilbakebetalt til KIWI. Jeg velger derfor på bakgrunn av denne situasjonen og søke permisjon fra mine parti politiske verv og folkevalgte verv i Porsgrunn mens saken er til behandling hos Politiet.

Jeg har også valgt og si opp min stilling i partiet på Stortinget med bakgrunn av det jeg har gjort. Jeg har informert leder i Porsgrunn FrP, Nelly Olsen om saken samt fylkesleder i Vestfold og Telemark FrP, Frode G. Hestnes, skriver Ness Løvsjø.

– Trist for Adrian

– Først og fremst synes jeg det er trist for Adrian at han har satt seg i denne situasjonen. Samtidig berømmer jeg han for at han velger å stå fram. Det sier leder av Fremskrittspartiet i Vestfold og Telemark, Frode Hestnes.

– Hva som eventuelt blir konsekvensene av dette får vi se på senere. Først får vi se om dette blir en straffesak og en dom. Nå får prosessene gå sin gang, sier Hestnes.

Ingen kommentar

Regionsjef Ole Jørgen Kjellberg i Kiwi sier han ikke ønsker å kommentere denne saken nå.

– Dette må jeg eventuelt komme tilbake til i morgen, sier han når TA tar kontakt.

Les flere saker fra Telemarksavisa her!