OSLO, STORTINGET (Nettavisen): - Øst politidistrikt bekrefter at det er en politiker som i helgen ble pågrepet for utøvelse av trusler. Vi jobber med å kartlegge hendelsesforløpet nærmere, sier politiadvokat Tea Sletto Øverseth til Nettavisen.

- Av hensyn til etterforskningen går vi ikke nærmere inn på grunnlaget for siktelsen per nå. Personen ble pågrepet av politiet i helgen, og ble holdt frem til søndag da han ble løslatt, sier hun.

Det var i helgen at stortingsrepresentanten fra Fremskrittspartiet (Frp) Mazyar Keshvari ble pågrepet av politiet og holdt i arresten frem til søndag.

- Skal ha beslaglagt våpen

Han er nå siktet for grove trusler, men nekter straffskyld. Politiet ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene i saken, eller opplyse om når han ble pågrepet av politiet.

Politiadvokaten besvarer heller ikke noen andre av Nettavisens spørsmål, deriblant om trusselsaken henger sammen med bedragerisaken som Keshvari også er under etterforskning for.

Det var VG som først meldte om pågripelsen. Ifølge avisen skal han ha brukt våpen mot en kvinne. De hevder også at Keshvari skal ha bedrevet en form for «russisk rulett» med et håndvåpen.

Avisen skriver også at det skal ha vært alkohol og beruselse inni bildet. Politiet rykket ut etter melding fra kvinnen. Politiet skal ikke ha vært bevæpnet, skriver VG. Det hevdes også at det skal ha blitt beslaglagt våpen i Keshvaris bolig.

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, gir følgende korte kommentar til Nettavisen:

- Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye i det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin.

Frp oppgir til en samlet presse at de ikke kommer til å gi flere kommentarer i saken.

Stortingsrepresentantens forsvarer, Bjørn Stordrange, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Siktet for grove trusler

Mannen er siktet for grove trusler, etter straffelovens paragraf 264, som har en øvre strafferamme på tre års fengsel.

Keshvari skal igjen være sykmeldt etter helgens pågripelse. Det var i fjor høst at Aftenposten gjorde det kjent at Frp-politikeren hadde jukset med flere reiseregninger.

Han er varerepresentant på Stortinget for finansminister Siv Jensen, og har møtt i de to siste stortingsperiodene.

Ifølge Aftenposten har Keshvari levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Etter at den saken ble kjent ble Keshvari også sykmeldt, men var tilbake på Stortinget 11. desember i fjor.

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt, sa han i en pressemelding da han var tilbake.

- Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste. Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig.