RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-politiker ønsket politisk redaktør død på Twitter

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er alvorlig å ønske et annet menneske død, reagerer Marie Simonsen.

«Håper det blir din siste bursdag», skrev leder av Fremskrittspartiet Ungdom i Bergen, Christoffer Thomsen, på Twitter ved totiden i natt. Meldingen var adressert til Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen.

- Jeg ble dratt med i en debatt om privatisering av parkdriften i Oslo, og Marie Simonsen hadde twitret om det. Det var dumt, sier Thomsen til VG Nett, og legger til:

- Jeg kan i alle fall slå fast at det ikke er lurt å sende en sånn melding. Det skal ikke skje fra min side igjen, og derfor tar jeg nå en Twitter-pause.

- Hadde nok strøket på politisk eksamen
Flere reagerte på meldingen og uttrykte dette med meldinger på nettstedet, Marie Simonsen var en av disse. Til NRK forteller hun at det ikke hadde vært noen diskusjon mellom henne og Fpu-lederen i forkant av meldingen. Hun spekulerer i om utspillet kan ha grobunn i gårsdagens dom i saken mellom ambulansesjåfør Erik Schjenken og Dagbladet.

– Men det er alvorlig å ønske et annet navngitt menneske død. Han ville nok strøket på politisk eksamen. En politisk tillitsvalgt bør ikke unnskyldes for å ha sendt en sånn tweet, sier Simonsen til nettstedet.

- Beklager
Thomsen bruker Twitter også til å beklage sin egen melding, og skriver følgende:

«Beklager @mariesimonsen og andre som føler seg berørt av d! Dette var ikke lurt og skal ikke skje, det blir pause på Twitter for min del».

THomsens siste registrerte melding på nettsiden er «For øvrig, gratulerer med dagen @mariesimonsen!».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere