Gå til sidens hovedinnhold

Frp-politiker opprørt over Nav

Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos (Frp) blir opprørt over at Nav heller sender to unge gutter på hospits i Oslo enn å betale husleia deres i Rælingen.

(RB.no): – Jeg nekter å tro at politikerne i Rælingen ønsker at sosialhjelpsmidlene skal brukes på en slik måte, sier Kjønaas Kjos.

Les også: Nei til 6.000 for hybel - ja til 15.500 for hospits

– Det virker av og til som om instruksen til Nav-ansatte er å lete etter en paragraf for å gjøre ting vanskeligst mulig. De burde i stedet bruke kreftene på å hjelpe folk å finne noe fornuftig å fylle dagene med, sier Lørenskog-politikeren, som også er medlem i Stortingets helse- og omsorgskomité.

Betaler over det dobbelte
Romerikes Blad fortalte i går om Alexander Simonsen (23) og Alexander Alberts (19), som nektes 6.000 kroner måneden i støtte til husleie av Nav Rælingen fordi hyblene deres har felles kjøkken og bad.

«( ...) Nav Rælingen anser at dette vil være av uheldig karakter for deg,» heter det i avslaget Simonsen har fått på sin søknad om husleiestøtte.

I stedet betaler Nav 15.500 kroner måneden for et rom på hospits i Oslo – der guttene også må dele kjøkken og bad med andre.

Nav-leder Unni Bjørseth viser overfor RB.no til at dette er en midlertidig løsning.

Alexander Simonsen har tidligere slitt med rusproblemer, og har bekreftelse fra lege på at hospits i Oslo ikke er noen god løsning for ham, blant annet på grunn av nærheten til narkotikamiljøet. Alexander Alberts er av helsemessige årsaker avhengig av støtte fra Nav, og heller ikke han ønsker å bo sammen med rusmisbrukere.

Håpløs begrunnelse
– Jeg blir opprørt og lei meg av denne saken. Alle vet at hospits er den dårligst tenkelige løsningen for unge mennesker som har hatt en viss befatning med narkotika. Hospits er en siste og desperat utvei – og i dette tilfellet er man ikke desperat, mener Kari Kjønaas Kjos.

Hun viser til at Nav-lederen innrømmer at det kan ta lang tid å finne en egnet bolig til guttene.

– Dermed viser jo Nav tydelig at det de kaller en midlertidig løsning ikke er så midlertidig likevel. Og begrunnelsen deres er jo bare helt håpløs, mener Frp-politikeren.

– Finn en annen løsning!
Kjønaas Kjos konstaterer at de to guttene selv har funnet et botilbud som er både billigere og bedre enn det Nav kan tilby dem.

– Da fatter jeg nesten ikke at det går an å gjøre som man gjør her. Det må da være lov å bruke hue! sier stortingsrepresentanten, som innstendig oppfordrer kommunen og lokalpolitikerne om å finne en annen løsning.

– Her bør kommunestyret også instruere sosialkontoret sitt om å bruke pengene på en mer fornuftig måte, mener Kari Kjønaas Kjos.

Denne saken er levert av RB.no.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken