*Nettavisen* Nyheter.

Frp-politiker provosert av TV-aksjonen

PROVOSERT: Ingfrid O. Tveit ble ikke fornøyd da hun ble oppfordret til å være bøssebærer i forbindelse med tv-aksjonen. Foto: Lisbeth Andresen (Romerikes Blad)

Reagerte sterkt da hun ble bedt om å stille som bøssebærer.

I forkant av TV-aksjonen som går av stabelen søndag kveld, sendte Akershus fylkeskommune ut en allmenn oppfordring til fylkets politikere om å bidra ved å stille som bøssebærer, skriver Romerikes Blad.

Oppfordringen ble videresendt fra Ullensaker-ordfører Harald Espelund (Frp) til kommunestyret og partikollega Ingfrid O. Tveit (Frp), noe hun mislikte sterkt.

I en e-post sendt til flere av kommunens politikere og Romerikes Blad gir hun sterkt uttrykk for hva hun mener om å bli oppfordret til å bidra.

- Avtvinge gaver

«Hei godtfolk!

For en god del år siden fant NRK ut at institusjonen ville påta seg å iverksette kollektiv veldedighet ved å organisere innsamlingsaksjoner. Det har vært ymse formål gjennom tidene, noen mer aktiverdige enn andre. Felles for disse aksjonene er en opphaussing på det voldsomste med fjernsynet som det meget gjennomslagsgivende medium. ”Hvem gir mest” - konkurranse mellom kommuner og ”mer gitt i år enn i fjor” sammenligninger. Man blir ofte stemplet som asosial og gnieraktig om man ikke helhjertet går inn for rikskringskastingens påfunn. Etter min vurdering er veldedighet noe dypt personlig og noe man utøver diskret, ikke ved å løpe ned dørene til folk og nærmest avtvinge gaver. Det må også stå den enkelte fritt om man vil utøve veldedighet, og hva og hvem man vil støtte. Fjernsynsaksjonen levner ingen valgmulighet.

På denne bakgrunn finner jeg oppfordringen om å bli innkrever ganske utillatelig. Ved denne henvendelsen tråkker man over en grense for hva den enkelte må få avgjøre selv.

Jeg synes faktisk at både fylkesordfører og opposisjonsleder i fylkestinget bør markere seg på andre saker enn denne.

Mvh

Ingfrid Oddveig Tveit»

- Trenger ikke veiledning

Overfor rb.no sier hun at hun har sagt det hun mener i e-posten.
- Jeg vil ikke at et Arbeiderpartistyrt NRK skal fortelle meg hva jeg skal gi penger til, legger Frp-politikeren likevel til.

-Så du er kritisk til hele TV-aksjonen?

- Jeg er ikke begeistret for TV-aksjonen. Det er ikke alltid jeg er enig i formålet og jeg forbeholder meg retten til å stelle med hva jeg gir penger til på egen hånd og trenger ikke NRK til å veilede meg, sier hun.

Etter at hun sendte ut e-posten har hun ikke fått noen reaksjoner eller tilbakemeldinger.

- Mitt syn på dette er nok ganske kjent, påpeker hun.

Ordfører Harald Espelund er selv engasjert i TV-aksjonen søndag, men ønsker ikke å kommentere e-posten til Tveit.

- Ordfører har ingen kommentar, og vi har heller ikke fått noen tilbakemelding fra de andre politikerne, uttaler hans politiske sekretær Reidun J. Hansen.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag