*Nettavisen* Nyheter.

Frp-politiker reagerer på at asylsøkere får bo på hotell

Et av hotelrommene på Alstor hotel. Ifølge en beskrivelse byr hotellet på en super avslappende atmosfære med innendørs svømmebasseng, badstue, restaurant og fantastisk natur. Foto: (Booking.com / montasje Nettavisen)

Hotel Alstor i Stavanger skal ta imot opptil 250 asylsøkere fra 16. november. - For luksuriøst, mener Fremskrittspartiets Roy Steffensen.

04.11.15 14:06

Det er i samarbeid Hero Norge at hotellet skal bli midlertidig asylmottak, skriver Stavanger Aftenblad. Steffensen mener det sender feil signaler at asylsøkere får bo på hotell, og han frykter at det vil øke asylstrømmen til Norge ytterligere.

Les også: - Ingen asylsøkere har bedt om å få bo på hotell

- Det er ingen tvil om at asylsøkere kommuniserer med familie og venner i hjemlandet. Mange stopper ikke i andre fredelige land, men drar videre til Norge fordi de har hørt om velferdsgodene vi har her. Hvis vi innkvarterer flyktninger på hotell, blir dette fort oppfattet som luksus, spesielt sammenlignet med teltleiren som er satt opp i Østfold, sier Steffensen til avisen.

- Standarden på midlertidige mottak bør være på et nivå der man får beskyttelse, tak over hodet og mat på bordet. En teltleir som den i Østfold ville vært et godt og tilfredsstillende alternativ, mener Frps stortingsrepresentant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.