*Nettavisen* Nyheter.

Frp-politiker siktet etter bilulykke

Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen etterforskes for uaktsom kjøring etter å ha havnet på taket med bilen sin på Dokka fredag kveld. Sammen med kona Helene Sørbu slapp han unna rundvelten med blåmerker. Foto: Terje Nilsen (Oppland Arbeiderblad)

Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen etterforskes for uaktsom kjøring, etter å ha havnet på taket med bilen sin på Dokka fredag kveld.

07.06.14 21:27

Sammen med kona Helene Sørbu slapp han unna rundvelten med blåmerker. Sørbu er for øvrig nestleder i Nordre Land Frp.

Fratatt førerkortet

Til OA sa Ørsal Johansen lørdag formiddag at årsaken til ulykken var at han møtte en annen bil som kom midt i veien i en sving. Den forklaringen fester ikke politiet umiddelbar lit til.

- Vi besluttet å frata siktede førerkortet fredag kveld, men det ble opphevet i ettermiddag, sier jourhavende politiadvokat Julie Dalsveen til OA lørdag kveld.

Hva var grunnen til førerkortbeslaget?

- Vi har avhørt vitner og faktum fremstår noe annerledes enn i går kveld, sier Dalsveen, som ikke vil kommentere årsaken til at han fikk tilbake førerkortet lørdag.

Dalsveen opplyser at politiet har avhørt føreren av bilen som Ørsal Johansen møtte, men vil ikke si noe om hva han har forklart. Vedkommende har status som vitne.

Avventer rapport

To politipatruljer var på stedet der ulykken skjedde fredag kveld, for å foreta undersøkelser.

- Det gjenstår en del arbeid. Nå avventer vi rapporten fra Statens vegvesen, sier Dalsveen.

Politiet har foreløpig ikke avhørt Ørsal Johansen formelt.

- Det er noe vi vil gjøre så fort som mulig, sier politiadvokaten.

OA har lørdag kveld foreløpig ikke fått kontakt med Morten Ørsal Johansen, som er medlem i Næringskomiteen og Frps landbrukspolitiske talsmann.

Til OA lørdag formiddag sa Johansen at han kjørte i mellom 70 og 80 kilometer i timen og at ulykken skjedde rett etter opphevelse av ei 60-sone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag