RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-politiker trekker seg etter sexsjikanepåstander

Sist oppdatert:
Skal ha sjikanert to 17 år gamle jenter.

Både i 2007 og i 2009 ble ledelsen i Fremskrittspartiet gjort oppmerksom på episoder der unge jenter i partiet reagerte på oppførselen til politikeren, skriver Tidens Krav.

Nå har han trukket seg fra andreplassen på Frp-lista i Kristiansund.

Familiære grunner
Politikeren benekter at han gjør dette etter press fra partiets fylkesleder Oskar J. Grimstad, men innrømmer at beslutningen kunne kommet på et tidligere tidspunkt og ikke når fristen for listeforslagene er i ferd med å ebbe ut.

- Min begrunnelse er at jeg i januar startet i en mer krevende jobb enn jeg regnet med. I tillegg er det familiære grunner til at jeg nå har bestemt meg for å trappe ned mitt politiske engasjement, sier han.

- Ble du ikke bedt av fylkeslederen sist søndag om å trekke deg?

- Nei. Jeg kjenner ikke til at fylkespartiet har behandlet noen sak angående meg. Ingen har bedt meg om å trekke meg fra lista. Dette er en beslutning jeg selv har tatt etter å ha veid for og imot i lengre tid.

Jenter klaget
Tidens Krav har vært i kontakt med de tidligere FpU-jentene som i lys av Birkedal-saken i Stavanger har etterlyst en reaksjon på de klagene de tidligere har orientert partiledelsen om. Sist lørdag sendte de en e-post til fylkesleder Oskar J. Grimstad, og reaksjonen lot ikke vente på seg denne gang.

- Fylkesleder Grimstad skal ha ros for at han straks grep fatt i saken, sier den ene av jentene. Hun er ikke lenger medlem i FpU.

SMS og telefon
Ungjentene har klaget over det de følte som en «ubehagelig tilnærming» fra politikerens side, i form av gjentatte tekstmeldinger og oppringninger både på kveld og natt. Det skal også ha vært flere andre episoder.

- Jeg har ingen kommentar til hva enkeltpersoner velger å gjøre i forhold til det å stå på ei liste. Jeg kjenner til at politikeren har gjort en vurdering og kommet til at han ikke vil stå på Frps liste i Kristiansund. Det er det jeg har å si om saken, sier fylkesleder Oskar J. Grimstad.

- Kjenner du til beskyldningene om at han har sendt upassende tekstmeldinger til unge jenter?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Les flere saker fra Tidens Krav her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere