Frp presser byrådet i Gaia-saken

Foto: Asle Bentzen (Illustrasjonsfoto)

Frp vil støtte byrådet i et salg av Gaia, men bare dersom byrådet bryter budsjettavtalen med Ap.

Det var da komite for finans, næring og kultur behandlet fusjonsplanene for Gaia og HSD, at Fremskrittspartiet kom med et overraskende forslag som setter byrådet i litt av en kattepine.

I skvis
Frp, som har vært positive til fusjonsplanene, er villig til å si nei til fusjonen og sikre byrådet flertall for dette når bystyret skal behandle saken mandag. Men da må byrådet stemme for Frps forslag om at arbeidet med å selge Gaia skal starte umiddelbart. Frp krever i sitt forslag at en sak om dette skal legges frem for bystyret senest 18. desember i år - dagen da bystyret vedtar budsjettet for 2007.

Forslaget fra Frp setter byrådet i en svært vanskelig situasjon. Byrådet sier nei til fusjonsplanene, og vil gjerne ha flertall for dette. Byrådet støtter også et salg av Gaia - så langt er alt bra. Men problemet for byrådet er at de i budsjettavtalen de har inngått med Arbeiderpartiet for inneværende år, har lovet å ikke legge frem noen sak om salg av Gaia i år. Det betyr at de bryter budsjettavtalen dersom de støtter Frps forslag i bystyret mandag.

- Velg side
Byrådspartiene forsøkte på gårsdagens møte å få Frp til å fjerne datoen 16. desember fra forslaget, og forskyve dette til etter årsskiftet. Men det ble blankt avvist. Overfor Bergens Tidende bekrefter Frps gruppeleder Liv Røssland at forslaget i realiteten vil binde byrådet til å inngå en budsjettavtale med Frp.

- Det er helt riktig. Nå må de velge side, sier hun til avisen. Velger byrådet å ikke støtte Frps forslag på grunn av datoen, vil Frp sikre flertall for fusjonen mellom Gaia og HSD.

Arbeiderpartiets gruppeleder, Terje Ohnstad, er krystallklar på at en støtte til Frps forslag er avtalebrudd fra byrådet. - Gjør de det, kan de i alle fall glemme oss i diskusjonen om budsjettet for 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.