Gå til sidens hovedinnhold

Frp rammet av SV-effekten

Oslo (NTB): Regjeringssamarbeidet har allerede begynt å merkes på meningsmålingene for Frp. Partiet synker, akkurat som SV gjorde i den rødgrønne regjeringen, men tidligere enn det SV opplevde.

Meningsmålingene er dyster lesning for Frp-ledelsen. Pilene har pekt rett ned for partiet etter at de inngikk regjeringssamarbeid med Høyre, ifølge Klassekampen.

Ved stortingsvalget i fjor fikk Frp 16,3 prosent av stemmene. Til jul var gjennomsnittet av de forskjellige meningsmålingene nede i 14,1 prosent, og på flere meningsmålinger i januar har Frp opplevd 12-tallet. På en måling utført for NRK 17. januar var partiet sågar nede i 11,7 prosent.

Til forskjell for SV, som også opplevde regjeringsslitasje etter åtte år i den rødgrønne regjeringen, kom Frps nedtur umiddelbart. SV på sin side gikk opp i månedene etter valget i 2005. Først etter nyttår 2006 begynte SV-pilen å peke nedover.

Valganalytiker Jan Arild Snoen, som er tidligere medlem av Frp, ser ikke én eneste sak som kan redde Frp fra å falle enda lenger ned på meningsmålingene.

- Det må i så fall være en eller annen hendelse på innvandringsfeltet, sier Snoen. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling