RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-Sandberg tar ikke utfordringa

Sist oppdatert:
Frps Per Sandberg har ikke tatt ufordringa fra Aps Truls Wickholm vedrørende menns trafikkoppførsel. Les Wickholms debattinnlegg her.

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER ARTIKKELEN!

Av stortingsrepresentant Truls Wickholm, Arbeiderpartiet

Neppe noen overraskelse, men fortsatt skuffende. Jeg utfordret Sandberg på at han og jeg som menn i Stortingets Transportkomité burde gå foran som gode eksempler i trafikken, fordi menn forårsaker de aller fleste ulykkene. Det er svært skremmende når 22 av 28 unge som er drept i trafikken hittil i år er menn. Vi som politikere har et kjempeansvar for å snakke på en måte slik at folk skjønner alvoret. Det er ikke en pekefinger og forbudslinje som det hevdes fra FrP-hold. Det er bare sunn fornuft.

Det er ingen tvil om vi har store utfordringer i samferdselssektoren. Det at Per Sandberg prøver å fremstille det som om undertegnede mener at alt er i skjønneste orden får stå for hans regning. Selv om Per Sandberg hadde fått blåst av pensjonsfondet, skutt renta i taket og oppfylt sine våteste asfaltdrømmer hadde det fortsatt vært et problem at særlig unge menn er litt for glad i å kjøre fort. Noen få av dem tilhører en høyrisikogruppe som gambler med sitt eget og andres liv med ekstrem høy fart i trafikken. Gjerne kombinert med hasardiøse forbikjøringer. Det er dessverre et faktum at høy fart er medvirkende årsak til 49prosent av dødsulykkene på norske veger, og ungdom mellom 16 og 24 år har 40 prosent større risiko for å dø i trafikken enn senere i livet.

Vi må forhindre at folk kjører i beruset tilstand og setter seg trøtte bak rattet. Det er dumt at første nestformann i FrP ikke vil ta tak i det problemet. Alle problemer i samfunnet kan ikke løses ved at du kaster millioner etter dem.

FrP viste oss at når de hadde makt under Bondevik-regjeringen ville de ikke prioritere samferdsel. Da prioriterte de eldre, det er en ærlig sak, men da kan de ikke beskylde oss for ikke å vise vilje. Per Sandberg er åpenbart av den oppfatning av at veiene er svært dårlige, men han burde også grepet sjansen til å snakke om det ansvaret vi bilførere har i trafikken. Jeg tror de fleste når de ser en dårlig veistrekning foran seg roer ned farten og tenker seg om. Per Sandbergs budskap er åpenbart: gass på går det galt er det tross alt veien og politikernes skyld. Lykke til!

Se andre meningsbærende debatter her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere