*Nettavisen* Nyheter.

Frp-sang om «negerhat»

Gatas Parlament og Supa Sayed Foto: Rune Bendiksen

Ti tusen har sett anti-remiksen av Frp-sangen «Fremtiden i dag» på YouTube.

07.08.09 12:11

Det er rapgruppa Gatas Parlament og sangerinnen Supa Sayed som har laget remiksen av Christian Ingebrigtsens Frp-sang «Fremtiden i dag».

Den originale teksten er supplert med nye tekstlinjer med et tydelig budskap mot Frp. Se videoen under saken.

- Fortsatt god
Stortingsrepresentant Per Sandberg, nestleder i Frp, har sett og hørt den nye versjonen av partisangen og sier at han tar remiksen med knusende ro.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sangen er fortsatt like god. Det er tydelig at vi har truffet noe med sangen vår. At disse kommunistene vrir på innholdet i en frihetssang er ikke mer enn man kan forvente, men vi gidder ikke å bruke tid på sånne organisasjoner og personer. Det er langt flere enn 10.000 som har sett originalversjonen. Over 20.000 har sett den på YouTube og på hjemmesidene våre har over 40.000 sett den. Det er vi fornøyd med, sier Per Sandberg til Nettavisen.

- Irritert
Elling Borgersrud i Gatas Parlament sier at remiksen ble til i løpet av noen dager i slutten av mai.

- Vi har lenge irritert oss over Frps forsøk på å fremstå som folkelige. Når de kom med denne låta, så tenkte jeg at dette må vi gjøre noe med. At en pluss en blir mer enn to er jo typisk Frp-logikk. Jeg er forferdelig lei av Frp-sangen nå, men jeg syns vår remix fremstår som en helt annen låt. Det er nesten så jeg har lyst til å gi den ut, det kunne vært en interessant juridisk nøtt, sier Borgersrud.

- Hvorfor har den blitt sett av så mange?

- Jeg tror den har fungert bra som et viralt fenomen på nettet. Remiksen har blitt en snakkis. Det er iallfall ikke den musikalske kvaliteten som får folk til å se den, sier Borgersrud.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.