Gå til sidens hovedinnhold

Frp sier nei til et felles europeisk asylsystem

Listhaug vil ha et stort europeisk asylmottak i Midtøsten eller Afrika: - Det vil stanse dødstrafikken over Middelhavet.

Til tross for koronapandemien og et Europa som opplevde rekordlav reising, kom det 460.000 asylsøkere til Europa i fjor.

- Det sier litt om utfordringen vi kommer til å stå overfor når verden blir mer normalisert, sier påtroppende partileder i Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug i podkasten Stavrum & Eikeland.

Skal gjenreise Frp

Torsdag morgen besøker Sylvi Listhaug podkasten Stavrum & Eikeland - hvor hun forteller hvordan hun skal gjenreise Frp igjen, om hun også i årets valg skal redde Erna, om regjeringens vaksinestrategi og støtteordningene til næringslivet, samt mye, mye, mer.

Den til tider utskjelte politikeren har ikke tro på et felles europeisk asylsystem.

- Norge har allerede et godt system og en streng politikk. Vi er også de aller beste på retur av personer som er her ulovlig, sier Listhaug til Stavrum & Eikeland.

Vil jobbe med Danmark

Fremskrittspartiet og Listhaug vil heller at man sammen med Danmark jobber for å få på plass et felles asylmottak i et tredje land, i Midtøsten eller Afrika, hvor asylsøkerne kan få behandlet sine søknader og eventuelt få opphold der.

- Da kan vi støtte økonomisk og det vil stanse dødstrafikken over Middelhavet. Når folk ser at de ender opp i et land som de ikke har lyst til å være i, så vil det stanse asylstrømmen veldig fort, sier Listhaug.

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.